RosszÖtlet - A RockerBlogger

WTF is autolyse?? avagy: az autolízisről őszintén

Nem ördöngösség. Az öregek is megmondták, jó munkához idő kell. És tényleg, a kiegészítést most felejtsük el. Kémiailag már többször megközelítettem a kenyérsütést, éppen ezért ezt is muszáj volt kipróbálnom. Feszítsünk gluténhálót 🙂 A dolog lényege: Keverd össze a lisztet a vízzel és hagyd ott. Ez a rész nekem egészen könnyedén megy, hiszen egyszerre csak… Tovább »

Kisgömböc reload

A rongyos kifli analógiájára tegnap este a kenyérsütőm segítségével sikerült előállítanom a ruhás zsömle tésztáját. Történt ugyanis, hogy ráleltem egy ígéretes receptre. Puha tejes zsemle – bögrésen Ahogy kell kimértem az alapanyagokat a gép üstjébe, ami szépen el is kezdte összekutyulni azokat. Mivel száraznak tartottam az elegyet – az okozója a lisztkeverék, amiben volt teljes… Tovább »

Szóból ért a magyar ember – bundás kenyér meg Tahiti 2014-09-25 14:00:00

Amikor a bundás kenyér a téma, én is a tojásba forgatott, originálisan zsírban/olajban sült szeletekre gondoltam. Eddig. Ámde zsenialitásom ismét az egekig szárnyalt, vagy legalábbis a harmadik emeletig. A legutóbbi gyilkos kovászos tapasztalat hatására kissé átvariáltam a kenyérkészítési metódusokat, eldöntöttem többet nem fogom ellazáskodni a kelesztést. Akartam erről egy külön okosságot villantani, miszerint a kovász… Tovább »

Itt ehetőt ki nem dobunk!! Újrahasznosítás, mert az jó 2014-07-16 14:00:00

Sok galádságot elkövettem már életemben, de erre a mostanira még én is felhúznám a szemöldököm, ha nem saját kezem és töménytelen (szó szerint, a Jäger úgy néz ki a hűtőben fog kikelni) agyam által valósult volna meg. Jelen esetben Limara jól bevált fehér kenyere esett áldozatomul. Mivel összeszerelődött, megtisztult, majd megperselyeződött a sütőm, bőszen sütögetem… Tovább »

Krumplis tészta project káposztával 2014-03-08 11:00:00

Az úgy volt, hogy szóba került nem rég a gránátos kocka, grenadine marsch vagy hívjuk akárhogy is, a lényeg az, hogy nem szeretem, mivel paprikás. Ám ez nem okozhat gondot egy akkora géniusznak, mint én. Néhány nap motoszkálás és egy káposztasalátával később megalkottam az alábbi csodát, melyet most azzal a céllal adok közre – mondhatnónk… Tovább »

Majdnem saját recept 2013-10-23 15:00:00

Nem tudom mennyire érvényes saját receptnek tekinteni egy átdolgozást, de végül is még sehol nem láttam olyat, hogy ennek meg ennek a receptje csak egy kicsit mégse. Az igazsághoz hozzátartozik az alaprecept nem az enyém, hozzákutyultam, és ez annyira jól sikerült sose fogom másképp készíteni. Mivel öregtésztám nem volt, egy darabig nem is lesz –… Tovább »

Kármentés lvl 4 Banánhinta Consuela hercegnő 2013-08-25 20:00:00

Pedig most figyeltem! Az, hogy a két darab, már a vásárlás pillanatában (péntek) is érett banán, hogyan maradt a spájzban nem olyan nagy titok. Egyszerűen mással voltam elfoglalva. Az idehívott vendégekkel, a kajával, a sörrel, a zenével, meg a sörrel és a pálinkával, meg pezsgővel, meg asszem whiskey is volt, aztán a romok összetakarításával, a… Tovább »

Azért volt már olyan is, hogy minden összejött… 2013-08-21 23:00:00

… de ez megint nem az az eset. Az túl unalmas és egyszerű lenne. Az úgy volt, hogy megint terveztem, csak nem elég alaposan. Viszont az impró már mocskosul jól megy. A múlt héten beharangoztam, hogy én bizony alföldi kenyeret fogok ám sütni, s mert annyira májer vagyok összehasonlítósat fogok játszani, tang zhong technika vs…. Tovább »

XXXI. nem tudok hibázni – kármentés lvl 2. 2013-07-16 22:00:00

Ez a bejegyzés úgy indult, mint hatszázhetven másik. Azt terveztem, hogy készítek trappista sajtot. Megvettem a túrót, tejet, s kissé a hét eseményeitől megviselve vasárnap hozzáláttam az alapanyagok összefőzésének, ami egyébként egyszerűnek tűnt. Mondjuk, azt rögtön megállapítottam – mii??? vaj??? felkiáltás kíséretében -, hogy az összes alkotóelemmel ismét nem rendelkezem. Oda se neki, nem lesz… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!