Túlélési kézikönyv pozitív Candida lelet esetén – Negyedik hét

(innentől próbálok realtimeban írni):

 A már jól megérett banánból purit készítettem, fenntartásokkal.

 Kela puri

 250 g teljes kiőrlésű liszt

50 g sárgaborsó liszt

1/2 kávéskanál csípős pirospaprika

1 kávéskanál kurkuma

1 kávéskanál római kömény

1 kávéskanál só

1 evőkanál olvasztott ghí vagy vaj

2 kicsi érett vagy túlérett banán

2 kávéskanál barna cukor

ghí vagy növényi olaj a sütéshez

 

 A kétfajta lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a sóval. Elmorzsoljuk benne az olvasztott vajat vagy ghít. Egy másik edényben pürésítjük a banánt. Belekeverjük a cukrot, majd az egészet a liszthez adjuk, és összegyúrjuk. Ha nem elég nedves, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál vizet. Ha túl nedves, 1-2 evőkanál liszttel szórjuk meg. Sima, közép kemény tésztát gyúrunk belőle, nyirkos ruha alatt 15-30 percig pihentetjük, majd a purinál leírt módon kisodorjuk és megsütjük a kela purikat.

A tészta elkészítési ideje: 15 perc. Pihentetési idő: 15-30 perc. A kela purik elkészítése darabonként: 3 perc.

 Meglepően jó lett, az édes íze ellenére kolbásszal és joghurtos salival ettem.

 Sütöttem ismét kenyeret. Most élesztőset. Ez egész kenyérszerű lett.

 35 dkg durum liszt

5 dkg rozsliszt

10 dkg graham liszt

8 g porélesztő (több kellett volna)

300 ml aludttej + víz

2 ek kókuszzsír

szezámmag a tetejére

 

 Nem kelt meg eléggé, de kenyér íze van. Végre.

 Készült hozzá grillezett paprikás körözött. Elméletileg túrót is lehet már enni, mert az aludttejből van.

 

Mivel a palacsinta helyettesítése folyamatosan piszkálja a fantáziám, újabbal próbálkoztam.

 Volt ebben durum liszt, maradék máktej, mákdara, rizsliszt, útifű maghéj, tojás, minden, ami nem tilos.

Egyetlen dolog nem volt benne: íz. Aztán tettem bele cukor és tartósítószer-mentes saját szilvalekvárt.

 

Most éppen egy csontdarab fő, karfiollal, borsóval és vörös lencsével. Kb. 3 napig fog kitartani.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »